We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

First Icon

Τεστ Καταλληλότητας

Ελέγξτε εάν είστε κατάλληλος

Τεστ καταλληλότητας για  ESTA USA Button

Ελέγξτε την καταλληλότητά σας
(Για κατόχους διαβατηρίων οποιασδήποτε χώρας)

Second Icon

Νέα Αίτηση ESTA

Υποβολή αίτησης για νέα ESTA

Υποβολή για Νέα ESTA  ESTA USA Button

Προϋποθέσεις για Αίτηση ESTA:
Είστε κάτοικος Χώρας του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα

Third Icon

Επαλήθευση/Ενημέρωση ESTA

Ενημέρωση υπάρχουσας ESTA

Επαλήθευση/Ενημέρωση  ESTA USA Button

Ενημέρωση Προϋποθέσεων για ESTA:
Είστε κάτοικος Χώρας του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα

 

Ποιες πληροφορίες χρειάζονται για να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά η αίτηση για ESTA;


Θα πρέπει να έχετε διαθέσιμες τις ακόλουθες πληροφορίες καθώς συμπληρώνετε την αίτησή σας για ESTA:

  • Το όνομα και την ημερομηνία γέννησής σας
  • Τα στοιχεία του διαβατηρίου σας (αριθμός, χώρα έκδοσης, ημερομηνία λήξης)
  • Στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για ESTA προκειμένου να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα;


em>Συμπληρώστε την Αίτησή σας για ESTA
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ESTA ή τον ιστότοπο μιας εταιρείας τρίτου μέρους και συμπληρώστε την αίτηση με τις απαιτούμενες πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και τις ρυθμίσεις του τρέχοντος ταξιδιού σας, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για κάθε συνταξιδιώτη σας που δεν έχει βίζα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.


Υποβάλετε Αίτηση για ESTA
Ο ιστότοπος ESTA σάς επιτρέπει να ελέγχετε τις πληροφορίες που καταχωρήσατε, μεταβαίνοντας μεταξύ των βημάτων της αίτησης πριν την υποβάλετε. Ελέγξτε διπλά όλες τις πληροφορίες για την ακρίβειά τους.


Πληρώστε τη Χρέωση της Αίτησης για ESTA
Πραγματοποιήστε πληρωμή στον ιστότοπό μας αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ελέγχου και επεξεργασίας της εταιρείας μας. Χρεώνουμε $83.00 ανά αίτηση. Είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε την επίσημη κρατική ιστοσελίδα εάν δεν χρειάζεστε βοήθεια για την αίτησή σας.


Λάβετε την Ταξιδιωτική σας Άδεια μέσω Email
Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, θα λάβετε την ταξιδιωτική σας άδεια μέσω email (σε μορφή PDF) εντός λίγων λεπτών από τη στιγμή της υποβολής. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία μιας αίτησης, μπορείτε να περιμένετε την ταξιδιωτική σας άδεια εντός 72 ωρών.


Θα λάβετε μία από τις τρεις καταστάσεις αίτησης:

  • Η Άδεια Εγκρίθηκε. Θα λάβετε από το σύστημα μια εκτυπώσιμη βεβαίωση της έγκρισης που λάβατε και μια απόδειξη για να καταχωρηθεί στα αρχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Είστε εξουσιοδοτημένοι να ταξιδέψετε στο πλαίσιο του προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι η άδεια ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι κατά την άφιξή σας θα σας γίνει έλεγχος από έναν υπάλληλο της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων ο οποίος θα αποφασίσει εάν έχετε το δικαίωμα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας.
  • Το Ταξίδι δεν Εγκρίθηκε. Απορρίφθηκε η χρήση του προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα σας απαγορευτεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε. Απλώς, σημαίνει ότι δεν δικαιούστε να ταξιδέψετε μέσω του προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα. Θα λάβετε απόδειξη για την επεξεργασία, η οποία θα χρεωθεί στην πιστωτική σας κάρτα. Το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Εξωτερικών ή την Αμερικανική Πρεσβεία για να συζητήσετε πώς μπορείτε να βγάλετε βίζα.
  • Άδεια σε Εκκρεμότητα. Εάν η κατάσταση της αίτησής σας εμφανίζεται «Σε εκκρεμότητα», δεν μπορεί να ληφθεί άμεση απόφαση από το σύστημα, και η ταξιδιωτική σας άδεια θα επανεξεταστεί περαιτέρω. Θα λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας μετά την πάροδο μιας περιόδου 72 ωρών, κατά την οποία η αίτησή σας μπορεί να εγκριθεί ή να απορριφθεί. «Εκκρεμότητα» δεν σημαίνει απαραίτητα «απόρριψη».

Οι ταξιδιώτες χρειάζεται να προσκομίσουν εκτυπωμένη την ταξιδιωτική τους άδεια στο αεροδρόμιο;


Δεν απαιτείται να έχετε διαθέσιμο εκτυπωμένο αντίγραφο της κατάστασης της ESTA σας ―το DHS (Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) θα έχει ηλεκτρονική καταγραφή της άδειάς σας. Ωστόσο, συνιστάται να έχετε διαθέσιμο ένα αντίγραφο για να ενημερώσετε τον μεταφορέα σας σχετικά με την άδεια ESTA και να έχετε τον αριθμό της άδειάς σας για τα αρχεία σας.


Θα χρειαστεί ποτέ ένας ταξιδιώτης να υποβάλει ξανά αίτηση για να λάβει ταξιδιωτική άδεια μέσω ESTA;


Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ίσως χρειαστεί να υποβάλετε εκ νέου αίτηση για άδεια ESTA. Θα πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση εάν:

  • Το διαβατήριό σας έχει λήξει, και λάβατε νέο διαβατήριο
  • Αλλάξετε το νόμιμο όνομά σας για οποιοδήποτε λόγο
  • Αλλάξετε το νόμιμο φύλο σας
  • Αλλάξετε τη χώρα υπηκοότητάς σας
  • Αλλάξουν οι συνθήκες της ζωής σας κατά τέτοιο τρόπο ώστε οποιαδήποτε απάντηση δώσατε με «ναι» ή «όχι» στις ερωτήσεις του ESTA δεν ισχύουν πλέον
  • Έχει λήξει η προηγούμενή σας άδεια ESTA, είτε επειδή το διαβατήριό σας έχει λήξει είτε επειδή έχουν παρέλθει δύο χρόνια από τότε που σας χορηγήθηκε η άδεια.

Οι νέες αιτήσεις θα χρεωθούν με το ίδιο πάγιο κόστος όπως και η αρχική αίτηση.


Πώς μπορεί ένας ταξιδιώτης να υποβάλει αίτηση για ESTA χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο;


Δεδομένου ότι το ESTA είναι ένα πρόγραμμα αποκλειστικά διαδικτυακό, οι ταξιδιώτες χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον τρίτο (πράκτορα υπηρεσιών, ταξιδιωτικό πράκτορα, συγγενή ή φίλο) για να υποβάλει εκ μέρους τους την αίτησή τους για ESTA. Ο ταξιδιώτης εξακολουθεί να είναι νομικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε απάντηση καταχωρηθεί στην αίτησή του.


 

 VWC  

Χώρες: VWP

Ανδόρρα
Ουγγαρία
Ισλανδία
Αυστρία
Ιρλανδία
Σαν Μαρίνο
Βέλγιο
Ιταλία
Μπρουνέι
Σλοβακία
Χιλή
Λετονία
Σλοβενία
Τσεχική Δημοκρατία
Λιχτενστάιν
Νότια Κορέα
Λιθουανία
Εσθονία
Λουξεμβούργο
Φινλανδία
Μάλτα
Ελβετία
Μονακό
Ταϊβάν
Ολλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ελλάδα