We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

Friskrivningsklausul: Den här webbsidan är en privat informationssida som inte är ansluten till USAs regering.



ESTA USA: Säkert Och Förenklat ESTA Ansökningsformulär

ESTA-ansökan har skickats in elektroniskt. Det gjordes efter följande fyra ansökningssteg. Det första och andra steget ber om personlig information och alla obligatoriska fält måste fyllas i för att man ska kunna fortsätta. Det tredje steget är betalningen, som täcker hanteringsavgiften och själva auktoriteten. När du har betalat kommer du att nå steg fyra som bekräftar att du har skickat in din ESTA-ansökan. Vänligen notera att ESTA inte är ett visum och det krävs inte att du besöker en amerikansk ambassad – som det gör när man ansöka om ett riktigt visum. Ditt ESTA USA-nummer kommer att skickas till dig via mejl och det kommer inte att ta längre än 72 timmar.

Den här reseauktoriteten gäller dig om du reser som turist, företagare, byter till annan destination, för sjukvård eller kortare studieprogram (ej meriterade). När du har fått ditt ESTA är det giltigt i två år och måste förnyas när det har gått ut. Observera, även om det är giltigt i två år kan du bara stanna i USA i max 90 dagar efter att du kom till landet och framgångsrikt gick igenom tullen.

 

 

När ansökan och betalningen har skickats in kommer du att få ett ESTA-nummer via mejl. Det här numret är din reseauktoritet. Under finns ett exempel på dokumentet du kommer att få.


Exempel på ESTA-ansökan