We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

First Icon

Berettigelsestest

Tjek om du kvalificerer dig til ESTA

ESTA Berettigelsestest  ESTA USA Button

Tjek din berettigelse
(For pasindehavere fra ethvert land)

Second Icon

Ny ESTA Ansøgning

Ansøg om en ny ESTA

Foretag Ny Ansøgning  ESTA USA Button

ESTA ansøgningskrav:
Du er statsborger i et Visa Waiver land

Third Icon

Kontroller/opdater ESTA

Opdater din eksisterende ESTA

Kontroller/opdater ESTA  ESTA USA Button

ESTA opdateringskrav:
Du er statsborger i et Visa Waiver land

 

Hvad er en rejsetilladelse til USA?


For at sikre, at rejser uden visum er mere sikker, har USA produceret et rejsetilladelses-værktøj for sit Visa Waiver Program. ESTA (electronic system for travel authorization) gør det muligt for statsborgere fra lande, der deltager i Visa Waiver Program, at få deres amerikanske rejsetilladelse online på et par minutter.


Hvem er forpligtet til at ansøge om en ESTA?


Hvis du rejser til USA under Visa Waiver Program (ad luftvej eller ad søvej), skal du ansøge om en rejsetilladelse gennem ESTA. Rejsende i alle aldre, som ikke har sikret et visum (spædbørn inkluderet), bør modtage en tilladelse, før de rejser til USA. ESTA systemet kan anvendes af tredjeparter til at ansøge om en tilladelse for en rejsende.


Garanterer en godkendt rejsetilladelse mig adgang til USA?


Nej, en godkendt rejsetilladelse garanterer ikke indrejse i USA. En godkendt rejsetilladelse betyder, at du kvalificerer dig til at rejse til USA som en del af Visa Waiver programmet. Men din optagelse vil afhænge af en vurdering foretaget af en Customs and Border Protection officer. Baseret på deres inspektion kan der være en grund til at nægte dig adgang til USA enten under bestemmelserne i Visa Waiver programmet eller af USA's lovgivning.


Er ESTA det samme som et visum?


En ESTA tilladelse er ikke et visum, men kun en preclearance til at rejse under Visa Waiver programmet, som er designet til at lade rejsende omgå visumprocessen. En ESTA autorisation svarer ikke til et visum til USA, og kan ikke bruges som sådan, når et visum er påkrævet. Hvis du er besiddelse af et gyldigt visum til USA, er en rejsetilladelse gennem ESTA ikke påkrævet: du kan rejse lovligt til og fra USA på dette visum.


Hvor længe er min ESTA tilladelse gyldig?


En ESTA tilladelse er gyldig indtil den tidligste af disse to datoer: 1) dit pas udløbsdato eller 2) to år efter din godkendte rejsetilladelse. En ESTA autorisation kan dog tilbagekaldes, i hvilket tilfælde det straks bliver ugyldigt. For at finde din ESTA autorisations udløbsdato, skal du kontrollere godkendelsesdelen på din ansøgning.


Hvornår skal jeg ansøge om ESTA?


Du kan ansøge om ESTA autorisation, når du beslutter dig for at rejse til USA. Du kan endda gøre det, selvom din rejseplaner ikke er afsluttet. Department of Homeland Security rådgiver dog, at du sender din ansøgning senest 72 timer inden afrejse for at sikre, at din tilladelse ikke foreligger på rejsedatoen.


Hvor lang tid i forvejen skal jeg ansøge om en ESTA rejsegodkendelse?


Du kan ansøge om din ESTA autorisation til enhver tid før din tur, men DHS anbefaler at ansøge senest 72 timer før afgang. I langt de fleste tilfælde vil ESTA systemet bekræfte eller afvise din tilladelse inden for et minut efter at have modtaget din ansøgning. Husk på at systemforsinkelser kan ske, så det anbefales, at du giver dig selv ekstra tid, når du sender din ansøgning. Dine rejseplaner behøver ikke at være færdiggjorte, før du ansøger. Du kan indsende en ESTA ansøgning uden at kende din plan eller den nøjagtige adresse, hvor du skal bo. Du kan opdatere disse oplysninger på din ESTA autorisation senere.


Kan rejsende til USA ansøge om ESTA uden konkrete rejseplaner?


Ja du kan! Hvis du rejser til USA under Visa Waiver programmet, men endnu ikke kender den adresse, hvor du skal bo, skal du blot indtaste hotellet eller den omtrentlige placering, som er din destination i USA. Du kan (men er ikke påkrævet) opdatere disse oplysninger med ESTA, når din tilladelse kommer igennem.


Skal statsborgere eller borgere fra lande, som deltager i Visa Waiver programmet, have rejsetilladelse, hvis de kun er i transit gennem USA på vej til et andet land?


Hvis du er statsborger i et land, som er en del af Visa Waiver programmet og transit gennem USA, skal du enten bruge et visum eller en ESTA tilladelse. Hvis du kun er i transit gennem USA, skal du indtaste "I Transit" og din sidste destination i feltet 'Adresse i USA' i din ESTA ansøgning.


 

 VWC  

Visa Waiver Lande

Andorra
Ungarn
Island
Østrig
Irland
San Marino
Belgien
Brunei
Slovakiet
Chile
Letland
Slovenien
Tjekkiet
Liechtenstein
Sydkorea
Litauen
Estland
Luxembourg
Malta
Monaco
Taiwan
Holland
Storbritannien
Grækenland