We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

First Icon

Test způsobilosti

Zkontrolujte, zda máte nárok

ESTA test způsobilosti  ESTA USA Button

Zkontrolujte svou způsobilost
(Pro držitele pasů kterékoliv země)

Second Icon

Nová žádost ESTA

Zažádat o nové ESTA povolení

Zažádat o nové ESTA  ESTA USA Button

ESTA požadavky žádosti:
Jste občanem země bezvízového styku

Third Icon

Ověřit/aktualizovat ESTA

Aktualizujte své stávající ESTA

Ověřit/aktualizovat  ESTA USA Button

Požadavky na aktualizaci ESTA:
Jste občanem země bezvízového styku

 

Co je přesně cestovní povolení do USA?


Aby bylo zajištěno, že bude cestování bez víz bezpečnější, Spojené státy vytvořily pro svůj program bezvízového styku cestovní autorizační nástroj. ESTA (elektronický systém pro cestovní povolení) umožňuje státním příslušníkům zemí, které se účastní programu bezvízového styku, získat během několika minut své cestovní povolení do USA.


Kdo je povinen žádat o ESTA?


Jestliže cestujete do Spojených států v rámci programu bezvízového styku (letecky nebo po moři), musíte požádat o cestovní povolení prostřednictvím systému ESTA. Cestující všech věkových skupin, kteří si nezabezpečili vízum (včetně kojenců), musí dostat povolení před cestou do Spojených států. Systém ESTA může být používán třetí stranou k žádosti o povolení jménem cestujícího.


Znamená schválené cestovní povolení záruku vstupu do Spojených států?


Ne, schválené cestovní povolení nezaručuje vstup do Spojených států. Schválené cestovní povolení znamená, že jste oprávněni cestovat do Spojených států v rámci programu bezvízového styku; váš vstup bude však záviset na hodnocení vykonávajícím úředníkem pro celní a hraniční ochranu. Na základě jeho prohlídky může nastat důvod, proč jste byli odmítnuti při vstupu do Spojených států, buď na základě ustanovení programu bezvízového styku, nebo zákonů Spojených států.


Je ESTA stejné jako vízum?


Povolení ESTA není vízem; je to jen „předchůdce“ cestování v rámci programu bezvízového styku, který je navržen tak, aby umožnil cestujícím obejít se bez procesu žádosti o vízum. Povolení ESTA není rovnocenné vízům do Spojených států a nemůže být použito jako takové, pokud je vyžadováno cestovní vízum. Máte-li platné vízum k cestě do Spojených států, pak se nejedná o cestovní povolení prostřednictvím ESTA: na toto vízum můžete legálně cestovat do Spojených států a ze Spojených států.


Jak dlouho platí moje povolení ESTA?


Povolení ESTA je platné až do vypršení prvního z těchto dvou dat: 1) datum vypršení platnosti cestovního pasu nebo 2) dva roky po schválení vašeho cestovního povolení. Povolení ESTA může být zrušeno, avšak v takovém případě se okamžitě stává neplatným. Chcete-li zjistit datum vypršení platnosti oprávnění ESTA, zkontrolujte Udělení povolení přímo na vaší žádosti.


Kdy musím žádat o ESTA?


Můžete požádat o povolení ESTA, jakmile se rozhodnete cestovat do Spojených států; můžete tak učinit i v případě, že vaše cestovní plány nejsou úplné. Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost však doporučuje, abyste svou žádost předložili nejméně 72 hodin před cestou, abyste se ujistili, že vaše oprávnění je připraveno k datu zahájení cesty.


Jak dlouho dopředu bych měl požádat o cestovní povolení ESTA?


Můžete požádat o autorizaci ESTA kdykoliv před vaším vycestováním, ale DHS doporučuje, aby se uplatnila nejpozději 72 hodin před odjezdem. Ve velké většině případů systém ESTA potvrdí nebo odmítne vaše oprávnění během jedné minuty od obdržení vaší žádosti. Mějte na paměti, že se příležitostně vyskytují zpoždění v systému, proto se doporučuje, abyste podání žádosti věnovali více času. Vaše cestovní plány nemusí být ještě úplné před tím, než budete podávat žádost. Můžete odeslat žádost ESTA, aniž byste věděli svůj itinerář nebo přesnou adresu, kde budete pobývat; tyto informace můžete později aktualizovat v autorizaci ESTA.


Mohou cestující do USA požádat o ESTA bez konkrétních plánů cestování?


Ano, můžete. Pokud cestujete do Spojených států v rámci bezvízového programu, ale dosud neznáte adresu, kde budete pobývat, jednoduše zadejte název hotelu nebo přibližné umístění destinace ve Spojených státech. Můžete (ale není třeba) aktualizovat tyto informace v systému ESTA, když vaše oprávnění bude uděleno.


Je vyžadováno, aby státní příslušníci nebo občané zemí, kteří se účastní programu bezvízového styku, měli cestovní povolení při tranzitu přes Spojené státy na cestě do jiné země?


Pokud jste státním příslušníkem země, která je součástí programu bezvízového styku a přejíždíte přes Spojené státy, budete muset mít buď vízum, nebo povolení ESTA. Pokud projíždíte pouze přes Spojené státy a nezůstáváte, zadejte do pole "Adresa ve Spojených státech" vaše aplikace ESTA "In Transit" a vaše konečné místo určení.


 

 VWC  

Země Bez Vízové Povinnosti

Andorra
Maďarsko
Island
Rakousko
Irsko
San Marino
Belgie
Brunej
Slovensko
Chile
Lotyšsko
Slovinsko
Česká republika
Lichtenštejnsko
Jižní Korea
Litva
Estonsko
Lucembursko
Malta
Monako
Tchaj-wan
Nizozemí
Spojené království
Řecko